Dobro je vedeti

Dobro je vedeti

Kazalo
Aktualno
Aktualno

Aktualno

E-orodje PISKR

July 11, 2024

Prejeli smo veliko prošenj s strani vzgojno izobraževalnih zavodov glede dostopa do e-orodja za načrtovanje in vrednotenje šolskih obrokov PISKR, kar nas zelo veseli.

E-orodje PISKR intenzivno posodabljamo, da bo pripravljeno za uporabo v novem šolskem letu. Delo je strokovno in časovno zahtevno. Hkrati pripravljamo tudi webinarje za enostavno učenje o uporabi e-orodja.

Vse vzgojno-izobraževalne zavode vabimo, da redno spremljate spletno učilnico Šolski lonec, kjer bodo objavljeni webinarji.

Zahvaljujemo se vam za potrpežljivost in veselimo se sodelovanja z vami!

Ekipa Šolski lonec

6. KONFERENCA VARNOSTI HRANE 2024

June 5, 2024

V petek, 7. junija 2024 se bo med 9.00 in 16.00 v Dvorani Državnega sveta odvijala 6. konferenca varnosti hrane 2024.

Konferenca s sloganom “Varnost živil: Pripravimo se na nepričakovano“, se bo osredotočila na izzive zagotavljanja varnosti živil v gostinstvu, turizmu in organizirani prehrani. V ospredju bodo teme, kot so vpliv pomanjkanja usposobljenih delavcev, rezultati uradnih nadzorov in učinki pandemije COVID-19 na veščine vezane na varnost hrane. Razpravljalo se bo tudi o inovacijah pri spletni dostavi hrane ter posebnih izzivih v vrtcih, šolah, hotelirstvu in socialnovarstvenih zavodih. Konferenca bo vključevala strokovna predavanja, praktične primere in okroglo mizo na temo razcepa med zavržki hrane in varnostjo hrane.

Program konference si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogodek je možno spremljati v živo prek spleta, na povezavi www.ds-rs.si, kjer bo objavljen tudi posnetek.