Mesečne novičke – junij 2015

 

 

 

 

Dobrodošli v spletnih novicah Šolskega lonca, spletni strani, ki vam omogoča dostop do preverjenih informacij o zdravi prehrani.
 

Ali so sladke in energijske pijače res najboljša izbira za otroke?

Prihajajo poletni meseci in z njimi vroči dnevi. Kakšni napitki so primerni za otroke in mladostnike?

Na spletni strani Šolski lonec smo v tem mesecu izpostavili pitje tekočin. Znano je, da otroci radi posegajo po sladkih, gaziranih in celo energijskih pijačah. Več.


Vabilo vrtcem in šolam na kuharsko delavnico o brezglutenski prehrani

Imate v vašem vrtcu ali šoli otroke s celiakijo? Bi si želeli pridobiti znanje in veščine za pripravo brezglutenskih šolskih obrokov?

Slovensko društvo za celiakijo vabi šolske kuharje na kuharsko delavnico, ki bo potekala 25. avgusta 2015 v Osnovni šolli Dušana Flisa v Hočah. Več.

 


 

Spremljajte nas na www.solskilonec.siNe pozabite tudi na naš Facebook profil. Tudi tu razbijamo mite in objavljamo zanimive strokovne novice, ki so primerne tudi za širšo splošno javnost. 

 
Facebook

Spletna stran

Epošta

Izobraževalni kotiček za učitelje in vzgojitelje

 

Obveščamo Vas, da je Slovensko društvo za celiakijo pripravilo nove Smernice za pripravo hrane brez glutena, ki pojasnjujejo določbe nove uredbe EU na področju označevanja alergenov 1169/2011. Povezavo do smernic najdete tukaj ali na spletišču omenjenega društva.

ŽIVILO MESECA

 

 
 

E-načrtovalec šolskih jedilnikov

 

Verjetno si želite občasno preveriti ali vaši jedilniki ustrezajo smernicam zdravega prehranjevanja, pa nimate dostopa do ustreznega računalniškega programa. Na šolskem loncu lahko najdete posebno orodje za načrtovanje ali preverjanje sestave jedilnikov. Objavili smo tudi  natančnejša navodila za uporabo našega e- orodja za načrtovanje vrtčevskih in šolskih obrokov.

Copyright *2014* *Nacionalni inštitut za javno zdravje*.
Foto: Shutterstock

Naš elektronski naslov:
*info@solskilonec.si*

Odjava od novic   

 

 

This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*

 

Sledi s tvoje strani.

Komentiraj

Moraš se prijaviti, če želiš komentirati.